Friday, May 15, 2009

Di Pangkor

Mulai semalam sampai esok, Sabtu berada di Pulau Pangkor untuk menghadiri satu mesyuarat. Selalu sangat mesyuarat dan kursus diadakan di pulau ini. Sebab tinggal di daerah Manjung jadi bila kata nak ke Pangkor hmmm.... boring la jugak tapi bagi kawan-kawan dari daerah lain memang ternanti-nanti untuk ke sini. Ada yang mengambil kesempatan membawa anak untuk bercuti bersama. Pada mulanya serba salah nak ke Pangkor atau Cameron Highland... Cameron mesyuarat jugak tapi anjuran PPD dan Pangkor anjuran JPN. Last-last ke Pangkor sebab nie mesyuarat kedua selepas ke Pengkalan Hulu bulan lepas. Ke Cameron mesyuarat yang pertama jadi boleh diganti dengan orang lain.
Cuba tengok gambar di atas.... diambil dalam van semasa dalam perjalanan ke tempat penginapan. Penumpang motor tue tengah pegang satu papan atau siling (tak sure...), kalau la angin bertiup kuat apa jadi agaknya???
Mesyuarat kali nie diadakan di Uptown Beach Resort, Pasir Bogak sebab kononnya ada wifi. Jadi masa register, tanya dan jawapannya... dalam bilik pun ada wifi.... Wah bestnyer boleh bertenet. Sampai bilik cuba.... apa signal pun tak de. Rupanya ada satu kumpulan lagi yang menggunakan wifi dan reuter dialihkan di tempat mereka. Pagi nie mereka dah selesai baru la dapat bertenet setelah ada wifi.
Resort nie terletak dekat dengan pantai. Tapi tak ramai pelancong mungkin sebab hari nie Jumaat. Esok mungkin ramai yang akan memenuhi pantai nie untuk berkelah.


13 comments:

Tukang cerita said...

Patut tak nampak akak ari ni kat skul...

nasib bek ada wifi ek kak?
:P

kuIna LadyInRed said...

hari tu sy ke sana masa smpai jetty pangkor baru perasan .. kat tngkt bwh feri sy keseorangan...

lengang.. tenang...aman... damai

ashley said...

cantik gambar pantai tu..
tapi cam ada senget ler sikit..
technically!
he he he ..

ummi afifah said...

slamat bermesyuarat... tenang tul pantai tu tanpa manusia

Anonymous said...

Jumpa MB Haram Tak?

siti_m said...

Tukang Cerita
tue la nasib baik ada wifi kalo tidak boring jugak. kat pangkor nie bukan bole shopping ke...

siti_m said...

kulna
kalo ke pangkor bukan weekend atau hari cuti memang tenang, lenang dan aman... tapi kalo sebaliknya... huu...

siti_m said...

ashley
baru belajar2 ambik gambar... hehehe... kamera pun biasa je...

siti_m said...

ummi afifah
duduk tepi pantai memang best.. bawa la afifah mandi2 kat pangkor

siti_m said...

Anonymous
tak de.. dia tengah berebut kerusi di ipoh

hazlin said...

seronok bercanda di tepian pantai?

siti_m said...

lin..
kalo ada geng2 rapat mesti lagi best bercanda.... hahaha...

Mohd Fadil Ibrahim said...

https://www.facebook.com/princesshomestaypangkor/