Tuesday, February 10, 2009

Laksa dan Cendol Kuala Kangsar

Masa ke Kuala Kangsar hari tue ada yang tanya makan laksa dan cendol tak??? Dah sampai situ, mestilah makan tambahan Azalilah tak pernah sampai ke Kuala Kangsar lagi jadi bawa la dia rasa laksa dan cendol Kuala yang famous tue. Mesti baru-baru nie laksa kat Kuala Kangsar laku sangat-sangat kan.... iye la ramai yang berkunjung ke sini.... oppss....Dalam Medan Cendol dan Laksa nie yang terletak berdekatan dengan Dataran Sungai Perak ada banyak gerai yang menjual laksa dan cendol
Deretan gerai yang menjual laksa dan cendol, boleh dikatakan kedai laksa dan cendol tue bersebelahan. Ada jugak makanan lain yang dijual.
Nie laksa Kuala Kangsar yang terkenal tue. Laksa dengan telur sebiji tu RM2.50.
Ni gambar cendol dengan kacang.

7 comments:

- jinggo - said...

sedapnya - ada tgk kat TV3 dulu.cgu ada share ke dgn taukeh laksa tu....he....he...

insyallah : teman akan kesana nanti....

siti_m said...

jinggo
bagi saya yang tak berapa minat laksa, laksa kuala nie tak sesedap laksa kuala perlis atau laksa penang. saya tetap kata cendol bismillah kat taiping lagiiii..... sedap.. hehehe... org taiping katakan

Tukang cerita said...

btoi tu...
laksa ni, tak sesedap mana pun,
tp kalau ke KK, saya tetap cari...
guano tu?
:P

siti_m said...

ok tukang cerita pun sokong... jangan marah orang kuala

Habshah said...

Assalammualaikum,

Laksa kat KK ini memang sedap. Dengan Kuala Perlis, entah. Tak selalu makan kat Perlis. Tapi cendol mungkin Taiping punya lagi sedap, Jo Cendol dekat Kedah pun tak berapa best. Saya mesti sokong yang Taiping.
Thanks

siti_m said...

W'salam kak cah...
nanti kalau ke Perlis try la laksa kuala perlis pulak...

Anonymous said...

owh yg ni kan ada jual kat wangsa maju sec 1...