Sunday, February 8, 2009

Kena Tag....

Ada beberapa tag yang pernah diterima dari rakan-rakan cyber tapi tak terjawab, nak jawab dari masa ke masa tapi tak kesampaian. Maaf la sebab masa tag diterima walaupun cuti sekolah tapi ada tugas yang memerlukan perhatian sampai blog pun tak diupdate ketika itu. Bila dah free nak jawab rasa macam dah basi pulak tag tue. Jadi kali nie cuba jugak untuk menjawab tag yang dikirim secepat mungkin.
1. Copy badge "2008 cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda
Nampaknya orang yang mengirim tag nie tak serik untuk hantar tag. Nie tag kedua dari dia, terima kasih ummi afifah sebab tak jemu hantar tag. Tag yang dulu pun tak jawab lagi. Kira yang nie jawab sekali la ngan tag dulu aci tak???

2. Link / n citer kan kembali siapa yang memberi award ini kpd anda.

Tag dikirim oleh Ummi Afifah rakan di alam cyber dan juga di alam nyata....

3 . Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta /hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di tag)
Nak citer 10 fakta atau hobi pasal diri sendiri susah nie..... 10 banyak 1aaa.... apa ye... ok la citer je
  • seorang yang simple je... kalau tak kenal mungkin akan kata sombong atau garang... (tapi baik hati sebenarnya hehehe..... kan orang kata tak kenal maka tak cinta cheewah...)
  • saya dari keluarga yang ramai 10 orang adik beradik, 6 lelaki dan 4 perempuan, dan anak ke 5. Adik semua lelaki dan atas saya abang jadi memang la ganas sket...
  • asal dari Taiping tapi sekarang jarang balik kampung sebab rumah tak de orang huhuhu....
  • suka sangat melayari internet terutama masuk blog masakan, gossip, politik dsb
  • sekarang suka sangat berblog walaupun ada masa dan ketika malas.... sampai blog terbiar berhari-hari
  • suka travel sambil jalan-jalan cari makan
  • suka shopping walaupun kadang-kadang tak beli apa pun
  • suka tengok tv walaupun kadang-kadang bukan tengok pun... janji tv on
  • suka masak kira pandai la jugak memasak hehehe (puji diri sendiri sapa lagi nak puji...) tapi sebab tak de orang nak makan tue yang selalu beli atau makan kat kedai senang...
  • bersyukur sangat-sangat dengan apa yang dikurniakan olehNya sekarang.
4) Pilih 5 penerima award seterusnya n nyatakan di blog anda.
Tag nie tak akan diberi kepada sesiapa pun sebab tag tue untuk tahun 2008 kan sekarang 2009 jadi tak yah terus la tunggu tag 2009 nanti baru bagi pada sesiapa. Lagi pun sekarang ramai yang sibuk kan....

5) jangan lupe melawat blog kawan anda yg telah di tag n menyatakan dia telah telah di tag.
Lawat baca blog je la bukan la "mengetag"

2 comments:

hazlin said...

akupun ada banyak homework tag ni. tak sempat nak siapkan... siapa nak marah ni?

siti_m said...

lin,,
dulu aku buat2 tak tau je... tapi tue la ati kekawan kena jaga jugak kan.
pelan-pelan la jawab