Tuesday, July 21, 2009

Kena Saman....

Salam semua... Lama jugak tak letak apa-apa entry kat sini. Selain sibuk sikit kerana ke Pulau Pinang dan Alor Setar untuk menghadiri mesyuarat, ada jugak rasa penyakit 'M' yang menghampiri... Semalam ke HSM untuk appoinment di Jabatan Oftamologi untuk check mata dan selepas habis check-up tue dapat mc sehari kerana mata pedih dan blur je... Pedih je mata bila kena cahaya terang. Lagi la tak on langsung komputer nie.

Ok nie nak citer sikit tentang perjalanan ke Penang hari Rabu yang lalu 15 Julai, kali nie ikut jalan Beruas sebab ada kawan yang tinggal di sana nak tumpang ke sana bersama-sama. Perjalanan ok la walaupun jalan Beruas nie kecik dan bengkang-bengkok sebelum sampai ke Trong. Nasib baik tak de lori atau bas di depan kalo tidak jenuh la nak follow...

Masuk highway ok je, berhenti rehat kejap dan makan di R & R Bukit Merah dan di Bukit Tambun ada polis yang buat road block untuk tahan kete yang speed kot... Masa tue wah lega sebab tak kena tahan tapi memang tak bawa laju pun.... Tapi malangnya... bila sampai kat simpang nak masuk Butterworth fon tetiba bunyi dan biasa la jawap dan tetiba je ada kete hon-hon dari belakang siap bagi highlight lagi dan suruh ke tepi. Aaaaahhh.... tidak rupanya kereta peronda JPJ.... apa lagi kena saman la.... Dah nasib nak buat cam mana kena la bagi autograph kat dia orang... Dia kata bayar kat mana-mana pejabat JPJ sebanyak RM200. Nampaknya kena beli handsfree lepas nie.....

Nie bukan fon saya ye... fon saya cap ayam je janji bole call dan sms.... duit lagi....

3 comments:

ashley said...

kesalahan guna telefon bimbit ni under jpj ek? ingat ku under policia...

kuIna LadyInRed said...

hebat gak intipan mereka ya.... sy pun selalu gak kekdang malas nak sambung2 wayar ketelinga.. nk jolok2 celah tudung..

Siti Mariam AK said...

ashley
saya pun sebelum nie ingat under polis jugak....

kulna LadyInRed
bila bertudung memang leceh sikit nak guna handsfree kan...