Friday, June 26, 2009

Michael Jackson

Salam semua... Hari nie pagi-pagi buka TV untuk tengok Buletin Pagi di TV3 dan terkejut bila dapat berita mengatakan Raja Pop dunia Michael Jackson meninggal dunia akibat serangan sakit jantung ketika berumur 50 tahun. Macam tak percaya je bila dengar berita tue. Dalam kepala terus terngiang-ngiang lagu-lagu MJ seperti Ben (nie memang lagu favourite), One Day in Your Life, We Are The World, Beat It, The Way You Make Me Feel, Bad, Black or White, Earth Song dll.... Memang membesar dengan lagu-lagu MJ dan dulu bila dia keluarkan klip video, memang ternanti-nanti seperti Beat It, Thriller rasa macam best sangat tarian dan lagu-lagu dia. Gaya dia dengan glove putih, dan kulit dia dari hitam ke putih, hidung dia dari kemek dan kembang ke mancung dan runcing.
Baru je tengok satu rancangan kat Channel E yang mengatakan MJ kalau boleh nak hidup 150 tahun. Tapi tue la ajal maut di tangan Tuhan kan. Ada duit banyak mana pun kalau dah sampai masanya pergi jugak. Farah Fawcett, pelakon siri drama TV Charlie's Angels jugak meninggal hari ini. Remaja sekarang mungkin tak kenal kot.

"We're The World (USA For Africa)"

There comes a time when we hear a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
and it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on pretending day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of God's great big family
And the truth, you know,
Love is all we need

[Chorus:]
We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
it's true we'll make a better day
Just you and me

Send them your heart so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us by turning stones to bread
So we all must lend a helping hand

[Chorus]

When you're down and out, there seems no hope at all
But if you just believe there's no way we can fall
Let us realize that a change can only come
When we stand together as one

[Chorus]



Michael Jackson is seen in file pictures from top left, 1971, 1977, 1979,
and bottom left, 1983, 1987, and 1990. Jackson has died in Los Angeles
at age 50 on Thursday, June 25, 2009. (AP Photo)

3 comments:

ashley said...

Salam,
It doesn't matter weather you black or white....

err..siti, Mikey ni dengor kabor dah Muslim cam abang dia..betui ke?
jermaine..

farah Fawcett ...he he..zaman aku sekolah rendah dului rajin tengok Charlie's angel.

siti_m said...

salam ashley
memang ada terbaca kata dia dah peluk agama Islam tapi kepastiannya tak tau la...
tengok la nanti upacara pengkebumian dia macam mana....
kalo betul dia Muslim kita sedekahkan Al-Fatihah pada dia....

Zawiyah said...

salam kak ct..
betul2 mengejutkan kan kak? tiba2 je dia pegi mcm tu je.
dulu mmg ada berita pasal dia masuk Islam. memang bertuah la dia dapat hidayah dari Nya.